Saturday, January 31, 2009

Mabruk Erdogan..!!!

Hebat..!

Seorang presiden negara yang menjadi pemisah dua dunia, timur tengah dan barat, Recep Tayyib Erdogan telah melakar sebuah kejayaan. kejayaan yang kemanisannya dirasai dan dikongsi oleh setiap mereka yang mengucap syahadah dan juga setiap mereka yang cintakan kedamaian

Jika selama ini serata pemimpin dunia hanya tunduk ketikusan di hadapan Israel, Erdogan telah menyuarakan pendirian dengan nada Singa yang bergema di Forum Ekonomi Dunia di Davos.."Peres, kamu lebih tua daripada saya. Suara kamu terlalu tinggi. Kamu bunuh mereka. Saya masih ingat kanak-kanak yang mati di tepi pantai. Saya masih ingat dua bekas Perdana Menteri (Israel) berkata mereka gembira masuk Palestin dengan kereta kebal. Dalam soal membunuh, kamu terlalu bagus."

"Saya kesal bagi mereka yang bertepuk tangan mendengar kamu bercakap. Kamu bunuh penduduk Gaza. Saya rasa itu adalah salah."

RACEP TAYYIB ERDOGAN

Suka betul bila melihat Shimon Peres ternganga, bila sekalian panel tergamam dengan tindakan presiden Turki tersebut, tindakan yang membuktikan kepada Israel..

Masih wujud mereka yang cintakan kebenaran di dunia akhir zaman ini..!!

Sayangnya, tindakan berani Erdogan dalam menyuarakan keadilan di mata dunia, disambut pula oleh pihak Media terutama CNN yang masih cuba menegakkan benang yang basah, memutarbelitkan situasi yang berlaku di Davos dengan lemparan fitnah dan tohmahan atas tindakan Erdogan, menyifatkannya kononnya memburukkan imej Turki di mata dunia, walhal Masyarakat Turki sendiri menyambut catatan sejarah ini dengan gembira dan bangga atas tindakan berani Erdogan. Dasar munafik..!

Macam mana pemimpin 'negara Islam' yang lain?
tak terasa hinakah?
tak terasa malukah?

Erdogan..
thanks for sharing such an honourable moment with us..Muslims all over the world..


مِنَ الْمُؤْمِنِينَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَيْهِ فَمِنْهُم مَّن قَضَى نَحْبَهُ وَمِنْهُم مَّن يَنتَظِرُ وَمَا بَدَّلُوا تَبْدِيلًا

"Di antara orang-orang mukmin itu ada orang-orang yang menepati apa yang telah mereka janjikan kepada Allah; maka di antara mereka ada yang gugur. Dan di antara mereka ada (pula) yang menunggu-nunggu dan mereka sedikit pun tidak merubah (janjinya),"

33:23


2 comments:

didi said...

mcm mexico yg boicott product israel earlier then muslim country..

adakah ianya bermaksud,,

yg bergelar islam skrg

coward

selfish.

tariq_ziad said...

anda mampu menjawabnye :)